-
RSS

Recente posts

Verwarring
UWV
Familie
Close
Kattenkwaad

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Ho,ho,ho!

Bij de entree ging het meteen mis. Twee mannen van in de vijftig, verkleed als Kerstman en - als we het goed hebben begrepen - kerstelf, stormden het restaurant binnen onder een te luid 'Ho, ho, ho!' en een eveneens te luid geklingel. De gasten zaten nog maar net, wilden zojuist beginnen aan de pompoensoep die als voorgerecht diende en keken verstoord op. 

De Kerstman had een lepel zo groot als een dressoir bij zich en vond een gemakkelijk slachtoffer: een jochie van zes dat in zijn soep roerde. 'Zo,' riep de Kerstman,'wat een lekker soepje, daar lust ik wel een hapje van.' Hij stak de lepel in de soep.

Het jochie schrok op en begon te huilen. Zijn moeder wierp een korte blik vol irritatie op de belager van haar zoon en legde haar arm om zijn schouders: 'Nou, Bas,' suste ze. 'je hoeft niet te schrikken, hoor. Dat is de Kerstman en die komt gezellig langs.' De vader klemde zijn hand stijf om zijn lepel en toverde een geforceerde glimlach op zijn gezicht.

Het was Kerst en dan ga je niet wild om je heen slaan.

Bij de andere tafels vond het tweetal net zo weinig aansluiting. Ook wij - mijn ex en onze twee kinderen - moesten eraan geloven. Of de soep wel lekker genoeg smaakte, vroeg de Kerstman met de ogen in de stand guitig. Onze sociaal vaardige dochter zei beleefd 'Ja, heerlijk'; onze zoon, die het niet in zich heeft om net te doen alsof iets of iemand leuk is, mompelde 'Ja' en keek hem neutraal aan.

Mijn ex dan maar. 'Ik maak zelf nooit pompoensoep,' deelde de kerstelf haar ongevraagd mee. 'Mijn buurvrouw wel.'

'Op de Noordpool?' zei mijn ex.

Het ontging hem. Eindelijk een kans op enige interactie en hij liet hem voorbijgaan.

De twee bleven nog lang heen en weer lopen. Vrolijk en leuk werd het nergens. 

Volgend jaar schuiven we daar vast en zeker weer aan voor een kerstbuffet, want het was overheerlijk. Maar dan wel met een verbodsbord voor kerstmannen en -elfen bij onze tafel: 'Ho, ho, ho!'

Marcel van Stigt

0 Reacties op Ho,ho,ho!:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint