-
RSS

Recente posts

Heren
Proeftijd
Ho,ho,ho!
Feestvarken
Kus

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Heren

Aanvankelijk was er nog helemaal niets aan de hand. De zaal van het Concertgebouw liep vol en toen iedereen zat werd het eerste optreden aangekondigd. Enkele jonge, talentvolle jazzmuzikanten zouden een gooi doen naar de Pall Mall Swing Award. Rond de uitreiking van deze prestigieuze prijs was een gala-avond georganiseerd. Alle bezoekers waren gehuld in driedelig pak of baljurk. 

Toen de pauze aanbrak, verlieten de bezoekers die op de voorste rijen zaten hun stoel om in de bar een drankje te halen. Een pijnlijke, dramatische vergissing.

Onder het motto ‘opgestaan is plaats vergaan’ stormde een hele meute vanaf de achterste rijen naar voren om de lege stoelen in te nemen.

De groep die na de pauze van de bar terugkwam besefte onthutst wat er was gebeurd. Er viel echter niets te claimen. Gereserveerde plaatsen waren het niet, dus je mocht zitten waar je wilde. Hadden ze niet bij stilgestaan.

Sommigen aanvaardden het en zochten gelaten een nieuwe plek op, ergens achter in de zaal. Anderen probeerden alsnog hun oude stek in te nemen, maar haalden bakzeil. 

Een man die op de eerste rij had gezeten was van deze gang van zaken allerminst gediend. De stoel van zijn echtgenote was nog leeg, dus dat was geen probleem. Zelf trof hij een andere man op zijn stoel. En die stoel wilde hij terug. 

De twee mannen, beiden zestigers en gestoken in een smetteloos, chic pak, begonnen een discussie die hoog opliep, afgaande op de armgebaren die steeds wilder werden.

De man die onverwachts op een riante plek terecht was gekomen vertikte het om op te staan en sloeg zijn armen stijf over elkaar. De ander begon hard aan zijn jasje te trekken. Er ontstond een worsteling. Prachtig gezicht, twee van die 'heren' die als kleine kinderen met elkaar in de clinch lagen.
 
Het orkest zette alweer in, maar het robbertje vechten ging gewoon door. Totdat de zogenaamd rechtmatige eigenaar als winnaar uit de strijd kwam en tevreden zijn plaats weer innam. De ander was met een bons met zijn zitvlak op de grond gevallen. Even keek hij beduusd om zich heen. Toen stond hij op en droop mokkend af.

Marcel van Stigt


0 Reacties op Heren:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint