-
RSS

Recente posts

Verwarring
UWV
Familie
Close
Kattenkwaad

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Onrecht

Af en toe ben ik nogal kippig, zeker als ik geen bril of lenzen draag. En dus liep ik na twee uurtjes zwemmen per ongeluk de dameskleedkamer in. De schrik zat er goed in. Niet bij mij, want zelf was ik alleen wat verbaasd, maar wel bij de geheel of half ontklede vrouwelijke badgasten die ik daar aantrof. 'Hé, dit is de dameskleedkamer!'riep een nakende vrouw met handdoek om haar coupe gedraaid geïrriteerd. Andere dames draaiden me meteen hun blote rug toe om hun meest intieme delen aan mijn zicht te onttrekken.

'Oeps, sorry,' riep ik, toen ik mijn vergissing doorhad. Ik stapte achteruit en trok de deur dicht. De volgende deur was van de herenkleedkamer en daar liep ik naar binnen. Meteen stond ik oog in oog met vier dames die, in afwachting van het afdrogen van hun kinderen, op de bank in het midden met elkaar in gesprek waren.

Dames in een herenkleedkamer - dat kan dan weer wel. En excuses? Uitleg? Nee hoor. Doodnormaal allemaal.

Zoveel onrecht. Ik maak het vaker mee en snap er geen bal van. 

Even stond ik in dubio. Mijn kleren van de haak halen en mezelf discreet in een kleedhokje afdrogen en aankleden? Of pontificaal, demonstratief en uit protest recht in hun beeld aan de slag gaan?

Het werd het laatste. 

De dames keken eerst mij en toen elkaar  gelaten aan. 'Eh, meneer,' begon een van hen, 'zou u het erg vinden om zo'n kleedhokje te gebruiken?'

'Dames,'zei ik, terwijl ik met mijn handdoek hard over mijn liezen en de kostbare waren daartussenin wreef, 'het is jullie misschien ontgaan, maar dit is een herenkleedkamer.'

De dames deden er het zwijgen toe. 

Had ik toch mooi even mijn punt gemaakt.

Marcel van Stigt 
 

1 Reactie op Onrecht:

Comments RSS
replica horloge Nederland on zaterdag 30 maart 2019 6:08
I appreciate your post and look forward to more.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint