-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Klantenbinding

Zondag zat ik met mijn mooie, lieve vriendin en haar ook al zo mooie, lieve dochter van 27 in een Amsterdamse bioscoop. De film - The Favourite - vond ik niks. Niet gewoon niks, maar zéér niks. Nog nooit was ik zo blij dat een film eindelijk afgelopen was. 

Het maakte niet uit. Het had ook The Minions 5 of Alice in Wonderland mogen zijn. Het ging me helemaal niet om de film. Ik vond het gewoon gezellig.

Nog gezelliger was het na de film. Lekker met zijn drieën eten in een sfeervol Spaans restaurant. Wijntje, biertje, tapas. Na afloop liep ik naar de bar om af te rekenen. Of ze pepermuntjes hadden, vroeg ik tijdens het pinnen. Dit op nadrukkelijk verzoek van de dames.

Ze hadden geen pepermuntjes.

'O jé, hoe leg ik ze dit uit?' vroeg ik quasi-wanhopig. 

'Wacht maar,' stelde de eigenaar me gerust. 'Roep ze maar even hierheen.'

Vanuit het niets toverde hij drie borrelglaasjes te voorschijn en zette ze op de bar. Hij schonk ze vol uit een sierlijke fles. 'Onze likeur. Héél speciaal.'

Ik wenkte mijn vriendin en haar dochter, die al bij de deur stonden, en ze voegden zich bij mij. Het was heerlijke likeur. Iets met amandel en sinaasappel. Een sterk staaltje klantenbinding bovenal. 

Het kan ook anders. Járen geleden zat ik elke zaterdagavond met een vriend van me in een kroeg nabij het Leidseplein. Altijd aan de bar, altijd rum-cola. Líters hebben we zo bij elkaar weggewerkt. En altijd uit heel aparte, fraai vormgegeven glaasjes.

Na stapavond nummer zoveel leek het ons leuk om zo'n glaasje ook thuis te gebruiken. 'We willen zo'n glaasje mee naar huis nemen,' zei ik tegen de ons zo vertrouwde barman. 'We zijn er zó aan gehecht.'

'Da's goed,' zei hij. 'Dat is dan tweemaal één gulden vijftig.'

We zijn er nooit meer terug geweest.

Marcel van Stigt  

0 Reacties op Klantenbinding:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint