-
RSS

Recente posts

Verwarring
UWV
Familie
Close
Kattenkwaad

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Verbijstering

De verbijstering was groot toen ik met mijn trein in Purmerend aankwam en naar de fietsenrekken liep. Mijn fiets stond er niet. En na 32 keer heen en weer lopen nog steeds niet. Ik kon er niet omheen: mijn fiets was gestolen. Zomaar. En hij stond nog wel op slot. Het normale fietsslot, dat dan weer wel, maar toch. 

Hier bleef het niet bij.

Een paar dagen later meldde mijn zoon dat zijn fiets - ook op slot - niet meer voor de portiekdeur in de steeg stond. Gepikt. Ook al.

Het is wel even wennen, het stadse leven. In het dorpje waar ik voorheen woonde stonden onze fietsen buiten onbewaakt in een rek. En niet op slot. Sterker nog: de voor- en achterdeur van ons huis sloten we evenmin af. In de tijd dat we een hond hadden, zetten we zelfs de achterdeur op een brede kier voordat we naar ons werk gingen. Kon ze zelf naar buiten en haar behoefte in de tuin doen.

Inbrekers zouden vrij spel hebben. Niet dat er bij ons wat te halen viel, want onze pasjes namen we mee, en nergens slingerde geld rond. En wat hadden ze gemoeten met een kleine TV en een computer uit het Stenen Tijdperk? Nee, inbrekers zouden schouderophalend en met lege handen weer naar buiten lopen. 

Dat gedoe met de boel elke dag afsluiten, zo wilden mijn ex en ik niet leven. We waren strontmakkelijk. Ik had niet eens een huissleutel. Die moest ik snel laten namaken toen we na onze scheiding ons huis hadden verkocht.

Nee, dan is Purmerend toch andere koek. Ik woon op veilige hoogte, maar volgens de vorige bewoonster heeft toch een ambitieuze inbreker ooit geprobeerd via de regenpijp het dakterras te bereiken. Daarna heeft ze om de regenpijp en ring met pinnen laten aanbrengen. De woning is sindsdien een onneembare vesting.

Probleem is wel dat ik niet mag vergeten de huissleutel in mijn zak te stoppen voordat ik wegga en de deur achter me dicht trek. Anders kom ik er zelf ook niet meer in.

Marcel van Stigt   

5 Reacties op Verbijstering:

Comments RSS
Frank Flippo on zondag 10 februari 2019 16:45
Herkenbaar. Nadeel is dat je moeilijk terug kunt naar de onbevangenheid die je had. Na een reis in India waar je voortdurend met argusogen je bezittingen in de gaten moest houden, ben ik als een iets achterdochtiger mens in Nederland terug gekeerd.
Reageren op een reactie
 
Marcel on zondag 10 februari 2019 17:11
Ja, ook dit is herkenbaar. Als ik weer een fiets koop, koop ik er meteen een oerdegelijk hangslot bij. Dank voor je reactie, Frank!


Wilko Stoffelen on dinsdag 12 februari 2019 21:08
Gefeliciteerd met je nieuwe huis. Wat een stap......
Reageren op een reactie
 
Marcel on dinsdag 12 februari 2019 21:42
Dank,Wilko. Ja, een topwoning in hartje Purmerend. En... een topvriendin, ook uit Purmerend!


replica rolex on zaterdag 30 maart 2019 21:19
The first one, by Unknown, gave me an idea for a new story.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint