-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Ontroerd

Geen zin om te koken, en dus had ik voor mij en mijn 14-jarige zoon patat met toebehoren meegenomen. Het initiatief werd bijzonder gewaardeerd.

Ik stortte me, met mijn jas en schoenen nog aan, uitgehongerd op mijn deel. Mijn zoon, zeer bedreven in wachten, maakte rustig zijn computerspelletje af - iets met een level halen; dat schijnt allemaal heel nauw te luisteren - en pakte daarna zijn deel uit de papieren zak.

We aten stilzwijgend.

Mijn zoon en ik wisselen nooit zoveel woorden. Hoeft ook niet. Op de momenten dat we samen zijn - mijn dochter gaat af en toe wat eerder naar mijn ex en die keuze respecteer ik - hebben we het erg goed. 

Samen delen we een grote liefde voor voetbal in het algemeen en voor Ajax in het bijzonder. We balen samen van gemiste kansen, wonderlijke arbitrale beslissingen en fatale capriolen van onze keeper, en juichen samen als Ajax scoort. 

Ook delen we het gemis van een fiets. Oorzaak: dubbele diefstal. Tenminste, tot voor kort deelden we dat. Ik heb onlangs een tweedehands fiets voor hem gekocht. Zwart, stoer, sober. Mijn zoon vond hem fantastisch.

We hebben de fiets samen op een vrijdagmiddag gekocht, en hij zou er meteen mee naar mijn ex rijden omdat hij het weekend bij haar zou verblijven. Thuis haalden we zijn rugzak op. Daarna stapte hij op om aan zijn rit te beginnen.  

'Ik vind het superaardig van je dat je een fiets voor me hebt gekocht,' zei hij, waarbij hij doelde op zijn nalatigheid om eerder geen hangslot te gebruiken. Ik was verbaasd. Zoiets zegt hij niet zo gauw. En dus zei hij het nog een keer: 'Ik vind het superaardig van je dat je een fiets voor me hebt gekocht.' 

'Maar je bent toch ook mijn superzoon?' zei ik nu.

Mijn zoon reed weg en zei nog snel: 'En jij bent mijn supervader.'

Voordat hij om de hoek verdween, keek hij om en zwaaiden we naar elkaar. 

Dat ik daarna met mijn mouw een traan uit mijn ooghoek veegde heeft hij niet gezien.

Marcel van Stigt
  

2 Reacties op Ontroerd:

Comments RSS
Ingrid on maandag 25 februari 2019 14:41
Super mooi de waardering tussen vader en zoon.
Reageren op een reactie


Replik billigsten Ralph Lauren Polo on zaterdag 30 maart 2019 8:08
I can understood every article from edubiedie writers shared news blogs.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint