-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Indruk

We hadden onze twee honden naar het vakantiepark meegenomen. Bobby, een dekselse Shih Tzu (zo'n zwabber op pootjes}, en Kwebbel, een slome Basset Hound (zo'n uit de hand gelopen teckel met hangoren en intens droeve blik). Ze waren niet welkom. De overige bewoners, die jaarlijks in het park neerstreken en één grote, onverdraagzame familie vormden, waren niet zo gecharmeerd van honden.

Al tijdens het uitladen van de koffers stond onze buurman naast me. Hij knoopte een geforceerd gezellig praatje met me aan. Het waren omtrekkende bewegingen op weg naar een huishoudelijke mededeling: Bobby had op het pad een paar drolletjes gedropt. Of we die direct wilden opruimen. En, o ja, we werden geacht onze honden naar de rand van het park mee te nemen, daar via een hek een bos in te lopen en daar, ja, alleen daar, mochten onze honden los lopen en los gaan.

Het was niet te doen.

Vooral Kwebbel had hier heel andere ideeën over. Een Basset Hound laat zich sowieso niet sturen. Ze was bovendien op leeftijd en haar sluitspieren hadden hun beste tijd gehad. Ze liep elke keer braaf mee, maar na 3 meter plofte drol na drol in het zand. Het werd een lang spoor en ik ruimde alles op met een schepje. Eenmaal in het bos moest ze niet meer.

Soms had ik het niet in de gaten. Dan werd er in de loop van de ochtend op onze deur gebonsd en stond ik oog in oog een met bijzonder autoritair type - later noemde ik hem Hauptsturmführer - dat me beval de drollen te verwijderen.

De verhouding tussen ons gezin en de vaste bewoners is er niet beter op geworden. Zeker niet toen bleek dat de honden een keer tijdens onze afwezigheid - we verbleven in een zwembad - uit de tuin waren ontsnapt en vrij spel hadden in het park.

Vlak voordat we weer naar huis gingen gooide een van de kinderen in onze stacaravan per ongeluk een volle kop chocolademelk over het hagelwitte bankstel.

De onuitwisbare indruk die we achterlieten was daarmee compleet.

Marcel van Stigt  
  

0 Reacties op Indruk:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint