-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Archibald

Ik zag hem staan in de Wereldwinkel bij mij om de hoek en was meteen verkocht. Nee, dat is niet helemaal waar. Ik ging eerst bij Albert Heijn boodschappen doen en dacht tijdens het afrekenen: Waarom heb ik hem nou niet meteen gekocht? Met mijn volle tas liep ik terug naar de Wereldwinkel. Ik kocht hem alsnog. 

Thuis zette ik mijn aankoop op de ronde salontafel. Zo kon ik hem altijd goed zien. Ik bekeek hem aandachtig en er welden bij mij warme gevoelens op. Ik vond het op zijn plaats om hem een naam te geven. Ik doopte hem tot Archibald.

Archibald is een stenen schildpad van nog geen 10 centimeter lang, gemaakt in Vietnam. Hij voelt ruw en korrelig aan, als schuurpapier. Zijn koppie staat fier omhoog.

Prachtbeest. Maar het mooiste vind ik de woorden die in zijn schild staan gebeiteld.

'Slow down'.

De tekst in combinatie met de schildpad, niet het snelste dier op aarde, heeft op mij een zeer positief en kalmerend effect. Ik word er van binnen erg rustig van als ik ernaar kijk, als ik die 2 woorden inhaleer. Dat komt mooi uit, want soms wil ik te snel. En ik wil juist slow. 

Ik breng het steeds meer met succes in de praktijk. In de auto, op mijn werk, binnen mijn nog verse relatie. En wat voelt dat goed!

'Slow down'. Net als bij Archibald worden deze woorden steeds dieper in mijn persoon gebeiteld. Om nooit meer te verdwijnen.

Marcel van Stigt   


2 Reacties op Archibald:

Comments RSS
replica horloges on zaterdag 30 maart 2019 20:51
Different time slots work according to the different business and their target audiences.
Reageren op een reactie


192.168.l.l on woensdag 12 juni 2019 8:06
Very well written, I hope next time can be good, thanks for sharing
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint