-
RSS

Recente posts

Verwarring
UWV
Familie
Close
Kattenkwaad

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Match

Mijn werkwijze is even simpel als praktisch. Kleding die in de was moet drop ik in een mand die vóór mijn wasmachine staat. Is de mand vol, dan gooi ik het hele zwikkie in de wasmachine en zet ik hem aan. 

Een kind kan de was doen.

Na pakweg 130 minuten geeft een langgerekte pieptoon aan dat de was klaar is. Ik laat het deurtje open springen, hevel de gehele inhoud over naar de droger en dan kan die aan het werk. Na anderhalf uur is ook dat programma klaar.

En dan komt het.

Ik haal de droger leeg en eigenlijk weet ik het dan al: er ontbreekt weer eens een sok. Meestal tref ik matches aan en rol ik de sokkenparen netjes op tot handzame bolletjes. Maar waarom houd ik dan ineens één grijze of blauwe sok over? Waar is het bijbehorende exemplaar? Ik draag toch altijd twéé sokken? En die gooi ik toch samen in de was? 

Het gebeurt zó vaak. Ik snap er geen biet van. 

Ontredderd speur ik de droger en wasmachine na. Leeg. Ik kijk in de mand. Leeg.   

Het zou niet moeten kunnen, en toch gebeurt het. 

Des te blijer ben ik daarom als ik uitsluitend matches aantref. Dat geeft duidelijkheid, een hoop rust en zelfs een gevoel van blijdschap.

Geluk zit in kleine dingen.

Marcel van Stigt 

0 Reacties op Match:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint