-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Burenhulp

Mijn  vriendin en ik liepen de trap af om een avondwandeling te maken. We openden de voordeur, die op een steeg uitkomt, en stonden oog in oog met twee jonge dames. De een had een bakje met honden- of kattenbrokjes in de hand, de ander was met haar vinger nog maar tien centimeter van de bel verwijderd.

De verbazing was aan weerskanten groot. Mijn vriendin, nuchter type, herstelde zich als eerste. 'Ik hoef geen brokjes, hoor,' zei ze.

Een van de dames zei: 'We wilden net bij jullie aanbellen. Mijn kat is ontsnapt door een bovenlicht en zit op het dakterras naast onze woning. Ik heb echt geen idee hoe ik hem eraf moet krijgen. Ik wilde zelfs de brandweer bellen.'

Het bleek mijn overbuurvrouw te zijn; ze woont schuin tegenover me in dezelfde steeg en ik had haar nog niet eerder gezien.

Mijn sociale contacten zitten vooral op Facebook en LinkedIn.

De dames hadden het niet beter kunnen treffen. Ik had van mijn vriendin een trap geleend die je zo hoog als een kerktoren kunt uitschuiven en die haalde ik van boven. De trap zetten we tegen de gevel die naar het dakterras leidt. De kat in kwestie stak nieuwsgierig zijn koppie boven de rand uit om naar beneden te kijken. 

Mijn vriendin is meer kattendeskundige dan ik en vooral een stuk leniger. Zij klom naar boven, pakte de kat bij zijn nekvel en haalde hem naar beneden. 

De buurvrouw was blij en opgelucht. Ze stuurde de kat haar huis in en trok de voordeur naar zich toe. Die viel met een droge klik in het slot. 

'O, shit!' riep ze. 'Mijn sleutel ligt nog binnen.'

De trap bracht weer uitkomst. We zetten hem op een ander punt tegen de gevel en nu kon de buurvrouw zich via een raam naar binnen werken. Het ging gepaard met een hoop gestommel.

We hoorden haar binnen haastig de trap af lopen en ze deed de voordeur open. 'Ja, sorry hoor,' zei ze, met blozende wangen, 'ik was ook zó in de war.'

De kat glipte tussen haar voeten naar buiten en spurtte de steeg uit.

'O, nee!' kermde de vrouw. 

Uiteindelijk hebben we hem gevonden. De avondwandeling hebben we maar laten zitten. 

Marcel van Stigt 

  

0 Reacties op Burenhulp:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint