-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Verrassingen

Ik loop sinds kort met een gloednieuwe Huawei op zak. Ik wilde eerst schrijven: een mobiele telefoon van het merk Huawei. Maar toen mijn kinderen dat hoorden, schudden ze wanhopig het hoofd. Mijn zoon van 14 legde me geduldig en vol begrip uit dat ik kan volstaan met 'een Huawei'. Dat snapt iedereen. Hij gaf er nog een voorbeeld bij om elke twijfel uit te sluiten: als ik zeg dat ik een Volvo heb gekocht, snapt ook iedereen dat het een auto is van het merk Volvo.

Kijk, dat was nou echt een eyeopener voor me.

Nee, ik ga niet bepaald met de tijd mee. Mijn vorige mobiele telefoon stamde uit 2012 en volgens mijn kinderen kon dat echt niet meer. Zelf had ik er niet zo'n moeite mee. Totdat het toestel begon te haperen. Apps downloaden lukte niet, de verbinding kon zomaar worden verbroken en als ik een berichtje wilde tikken, liep ik na drie woorden vast. 

Een nieuwe telefoon dus. En ik ben er hartstikke blij mee. Heerlijke ringtoon - 'Take five' van Dave Brubeck - en wat een mogelijkheden! Bankieren (deed ik voorheen op de vaste computer), routeplanner (er liggen nog steeds een wegenkaart en stratenboek in mijn auto), muziek luisteren (mijn cd's kunnen nu eigenlijk wel weg), en vooral probleemloos appen en bellen.

Maar vandaag gebeurde er iets raars. Er verschenen ineens allerlei Facebookberichten in beeld die in 2015 en 2016 naar mij zijn gestuurd. Nooit ontvangen. Of nooit gezien. Facebook-messenger, praatte mijn dochter me bij.

Heeft mijn nieuwe telefoon bronnen ontsloten die voor mij altijd verborgen zijn gebleven? Geen flauw idee. Maar ik ben wel benieuwd welke verrassingen mij nog meer te wachten staan.

Marcel van Stigt   

0 Reacties op Verrassingen:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint