-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Bijna-ongelukken

In één week tijd drukten twee vrachtwagenchauffeurs me bijna van de weg. De eerste keer zat ik op de A1 kennelijk in een dode hoek. De vrachtwagen schoof van de linkerbaan op naar de rechterbaan. Daar reed ik. Ik zag het gebeuren, week uit naar de vluchtstrook en gaf een dot gas. Hardop vloekend passeerde   ik hem rechts.

Er had ook geen vluchtstrook kunnen zijn, maar wel een vangrail. Ik noem maar wat.

De tweede keer nam ik op de A10 de uitvoegstrook richting A1. De bestuurder van een vrachtwagen met oplegger die schuin voor me reed deed op het allerlaatste moment abrupt hetzelfde. Ik moest heel snel uitwijken naar de rechterbaan. Daar reden gelukkig geen auto's.

Sowieso beleef ik bar weinig lol aan vrachtwagens. Natuurlijk, ze moeten er zijn, er moeten goederen worden vervoerd, maar deze weggebruikers houden de boel soms flink op. Je kent het wel: sta je muurvast in de file, wil een vrachtwagen zich er ook nog tussen wringen. Kom je voorlopig helemaal niet meer vooruit. 

Het kan nog erger: een vrachtwagen die een andere vrachtwagen gaat inhalen. Millimeter voor millimeter kruipt die er langs. En dan duurt het zomaar anderhalve dag voordat hij er voorbij is.

Ook zo erg: een chauffeur die de hoogte van de Coentunnel of die van zijn truck verkeerd inschat. Slagbomen naar beneden, en dan minimaal een uur wachten tot je weer verder mag.

Vrachtwagens zouden nog voor plezier kunnen zorgen als er ludieke, pakkende of grappige bedrijfsslogans op zouden staan. Als taalliefhebber zou ik dat erg waarderen. Maar nee. De kansen om kris-kras door heel Nederland naam te maken met een creatieve tekstvondst blijven onbenut.

Ze proberen het wel, dat zeker, maar vaak ontaarden de pogingen in woordgrappen die weinig functioneel zijn. Ooit passeerde ik een vrachtwagen van een betonproducent. Over de volle lengte las ik: 'C'est le beton qui fait la musique'. 

Ik heb me niet bepaald een ongeluk gelachen. Ook niet bijna.

Marcel van Stigt 

1 Reactie op Bijna-ongelukken:

Comments RSS
Feeney on donderdag 23 mei 2019 22:28
Ahaa, its pleasant dialogue about this piece of writing here at this webpage, I have read all that, so at this time me also commenting at this place. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Safari. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I'd post to let you know. The style and design look great though! Hope you get the issue fixed soon. Kudos Amazing! This blog looks just like my old one! It's on a totally different topic but it has pretty much the same page layout and design. Wonderful choice of colors! http://alienware.com
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint