-
RSS

Recente posts

Verwarring
UWV
Familie
Close
Kattenkwaad

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Huisgenoten

De katten-, voer- en waterbak staan al klaar, we hebben speeltjes gekocht en in het washok heb ik alvast twee mandjes gezet voor het vervoer. Nu alleen nog twee katten of poezen. Vrijdag rijd ik met mijn kinderen naar een dierenasiel om naar een poezenpaar te kijken dat ons vanaf een foto vertederend aanstaarde. Er is een serieuze kans dat het meteen raak is. 

Mijn kinderen moeten er natuurlijk bij zijn. De poezen zijn voor hen, als beloning voor een succesvol schooljaar, dus aan hen de eer om de knoop door te hakken. 

Het was een meer dan leuke verrassing voor ze toen ik het grote nieuws bekend maakte. Na de diploma-uitreiking van mijn dochter en de bevestiging dat mijn zoon zou overgaan vierden we in een café een klein feestje. Moeders opende met een hint: voor beide kinderen een kaart met daarop de afbeelding van een kat en de aankondiging dat ik een verrassing voor ze had, een zakje kattendropjes en een paar kattenspeeltjes. Het daagde niet. Waarschijnlijk hielden dochter en zoon het niet voor mogelijk dat ik een kat in huis zou halen - laat staan twee katten.

Maar het gaat echt gebeuren. 

We hebben al eerder katten gehad en ik ben een groot fan van ze geworden. Katten hebben karakter en spiegelen je gemoedstoestand. Interessant en inspirerend vind ik dat. En ze kunnen zichzelf redden. Dit in tegenstelling tot de meeste honden, die zich naar mijn smaak iets te afhankelijk opstellen. Daar houd ik niet zo van.

Zelf heb ik wel een voorkeur. Het liefst haal ik twee van die slome types in huis die de hele dag opgerold op een stoel liggen, zich zo nu en dan behaaglijk uitrekken, af en toe kopjes geven en op je schoot kruipen. Lekker lui. 

We gaan het vrijdag zien. 

Marcel van Stigt

      


0 Reacties op Huisgenoten:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint