-
RSS

Recente posts

Verwarring
UWV
Familie
Close
Kattenkwaad

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

HEMA-worst

Geïnspireerd door de on-Nederlandse hitte zochten mijn vriendin en ik woensdag onze toevlucht tot een strandje in Monnickendam aan het Markermeer. Een zwemliefhebber ben ik niet. Maar dobberen, dat is andere koek. 

Gelukkig had ik de kloeke,opblaasbare HEMA-worst bewaard die mijn ex ooit voor me heeft gekocht. Kijk, dat is nou echt iets voor mij. Ik kan achterover hellen en er met mijn rug tegen leunen of hem omdraaien en op mijn buik liggen. Zo vangen beide kanten van mijn goddelijke lichaam zonnestralen. Is dat mooi of niet?

Dobberen gaat helemaal vanzelf en dat spreekt me bijzonder aan. Wel moet ik ingrijpen als ik te veel afdrijf. Dan volstaat het licht aantikken van een boei met mijn grote teen. Het komt dan vooral aan op timing.

Lastig is het wel als het wat druk is in het water. Zoals woensdag, toen veel ouders met kinderen, maar ook enkele ouwe knakkers naar het meer waren gekomen. 

In principe manoeuvreer ik makkelijk om badgasten heen. Een vaardigheid die ik me in de loop der tijd eigen heb gemaakt. Maar af en toe sloot ik landerig de ogen en dat was niet zo handig. Ik schoot wakker toen mijn hiel een object raakte dat een beetje meegaf: een hoofd in een bloemetjesbadmuts. De dame in kwestie ging gorgelend kopje onder en kwam proestend boven. Dat ik even vriendelijk naar haar zwaaide leek ze niet helemaal op prijs te stellen.

Daarna knalde een tennisbal tegen mijn achterhoofd. Een paar tieners waren aan het overgooien en de bal was uit de koers geraakt. Het is geven en nemen in het leven. 

Het waren de enige twee incidenten. Mede door het verkoelende briesje heb ik vooral enorm genoten. Mijn vriendin zwom gezellig bij me in de buurt.

Geluk zit in kleine dingen. Dat ervaar ik op dat soort momenten. De zomer duurt nog voort. Het kan nog. Maar over twee maanden is de pret voorbij. Dan laat ik met weemoed mijn worst leeglopen en berg ik hem weer op.

Marcel van Stigt     0 Reacties op HEMA-worst:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint