-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Bonjour

Zo, ik ben weer terug van vakantie. Ja, het was enorm geslaagd, dank u. Lekker weekje in de Belgische Ardennen met mijn vriendin en mijn kinderen. Actieve en passieve dagen wisselden elkaar af. Enerzijds 20 kilometer wandelen rond het aangrenzende meer, varen over ondergrondse rivieren in een grot en midgetgolf en footgolf spelen, met tweemaal mijn dochter als glorieuze winnaar, anderzijds beetje rommelen rond het huisje en - mijn favoriete bezigheid - in een tuinstoel zitten en dom voor me uitkijken, iets wat ik bijzonder lang kan volhouden.

En altijd Belgen in de buurt, die ons met een even vriendelijk als gemeend 'Bonjour!' begroetten. Op het park, in de winkel, ja zelfs tijdens een wandeling, toen we een steile heuvel afliepen en vanuit de tegenovergestelde richting mountainbikers kwamen aanrijden, staand op de trappers, hijgend als een astmapatiënt, met zichtbaar klotsende oksels - toch even het bietrode hoofd met wild kloppende slapen naar ons richten en ons glimlachend toeknikken. 'Bonjour!'

Het deed me denken aan de twee dorpen waar ik heb gewoond, De Rijp en Westbeemster. Ook daar is het gebruikelijk om elkaar te groeten. Ik deed er automatisch en graag aan mee. 

Na mijn verhuizing naar Purmerend bleef ik mijn gewoonte aanvankelijk trouw. Dan liep ik door een parkje naar het treinstation en groette ik passanten. Een enkeling beantwoordde mijn groet, veelal ouderen die hun hond uitlieten, maar de meeste mensen die ik tegenkwam bleven stuurs voor zich uitkijken of trokken met een zijdelingse blik slechts hun wenkbrauwen lichtjes op.

Ik ben er maar mee gestopt.

Maar nu heb ik de draad weer opgepikt en volg ik het Belgische toonbeeld van vriendelijkheid. Of ik nu naar mijn auto loop, boodschappen ga halen of een kaart op de post wil doen, iedereen die ik tegenkom kan rekenen op een vriendelijke groet. 'Bonjour!', roep ik dan.

Marcel van Stigt     0 Reacties op Bonjour:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint