-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Alarmfase 1

Het was twee uur in de nacht, ik was slaapdronken naar de wc gestommeld voor een ferme plas en wat mijn (inmiddels ex-)vrouw riep drong nauwelijks tot me door. 'Het is begonnen!’

Begonnen?, herhaalde ik traag in mijn hoofd. Wat? Een film? Nu? Maar toen schoot ik wakker en sloeg mijn blaas op slot. HET IS BEGONNEN!

De vliezen waren gebroken en ik belde meteen naar het ziekenhuis. Ik kreeg te horen dat we ons daar nog niet heen hoefden te spoeden; de weeën waren immers nog niet op gang gekomen. 

Dat gebeurde 's ochtends wel. En de weeën werden heftiger. Tegen de avond kondigde ik Alarmfase 1 af. Ik belde opnieuw en nu waren we meer dan welkom. 

Het werd een rit in de stijl van Max Verstappen. Mijn vrouw zat achter me, pufte als een stoomtrein en kneedde de hoofdsteun van mijn stoel tot een bal. De EHBO kon ik zoals verwacht niet vinden. Ik reed door naar de hoofdingang. 

'Nee...puf...de...puf...andere...puf...kant...puf...van...puf...het...puf...zieken...puf...huis,’ klonk het ritmisch achter me. Goed dat mijn vrouw erbij was. Ik keerde zoals ik dat uit diverse actiefilms kende en scheurde met rokende achterbanden terug. Op de hoek die ik al was gepasseerd schreeuwden mij vier kolossale letters toe: EHBO. Nog helblauw verlicht ook. Niet eerder gezien.

We snelden ons door de draaideur en een zuster liep ons tegemoet met een rolstoel. Ik wilde gaan zitten, maar de rolstoel was niet voor mij bedoeld.

De bevalling verliep snel en moeders deed het fantastisch. Op de momenten dat het erom spande kneep ze in mijn hand – achteraf verbaasde ik me erover dat er geen botjes waren gebroken. Enkele minuten na middernacht werd deels een harig hoofdje zichtbaar. Even inhouden en daarna nog één zet. En toen was onze dochter geboren!

Marcel van Stigt

   

0 Reacties op Alarmfase 1:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint