-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Veters

Laat ik het maar gewoon stellen zoals het is: de veters van mijn schoenen gaan steeds vanzelf los.Ik weet niet wat het is, ik knoop ze in mijn beleving muurvast, maar het gebeurt elke keer weer. Na honderd meter voel ik het al. Ineens meer ruimte in mijn schoenen. Dan weet ik genoeg. De strikken gaan wat lullig aan de zijkanten hangen en ja hoor, binnen twee minuten zijn ze helemaal los. 

Natuurlijk, het is een kleine moeite om te bukken of te hurken en de veters opnieuw vast te maken, maar niet als je een pens zo groot als een watermeloen meezeult. Alle adem wordt direct afgesneden, mijn slapen beginnen gevaarlijk te bonken en het wordt pikzwart voor mijn ogen. Pas na een minuut trekken de duizelingen weg.

Het ging meteen mis met het originele paar veters. Ze begonnen bovendien al snel te rafelen - ik begrijp nu waarom die schoenen waren afgeprijsd - en dus heb ik nieuwe veters gekocht. Dikke, stevige. Maar hetzelfde probleem deed zich voor. Om de honderd meter moest ik een strikmomentje inlassen. Totdat ik de veters nijdig uit mijn schoenen trok om ze te vervangen door een derde paar. Stoffen, wat meer platte veters ditmaal, en ik had er echt vertrouwen in dat het nu goed zou komen.

Het blijkt ijdele hoop te zijn. Ook met dit paar loopt het ernstig mis.

En nu kun je natuurlijk zeggen: zet er dan een dubbele knoop in. Maar nee, dat gaat me echt te ver. Een enkele knoop zou voldoende moeten zijn. Daar ben ik heel principieel in.

Ik heb me er maar bij neergelegd. Ik loop nu voornamelijk met losse veters. Erg vervelend.

Nee, ik geloof dat niemand graag in mijn schoenen zou willen staan.

Marcel van Stigt
 
  

0 Reacties op Veters:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint