-
RSS

Recente posts

Bont
Golf
Visitekaartjes
Intocht
Stil

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Verhalen

Met een weemoedige zucht heb ik vrijdagavond de 2 groepsapps van NCOI verlaten en ze meteen maar verwijderd. Ik heb daar de hele middag en avond tegenaan lopen hikken. Nog een laatste groet gestuurd - Bye Bye, Zwaai Zwaai - en netjes gewacht of iemand van mijn inmiddels ex-collega's terug reageerde.

Er kwamen al snel berichten binnen. Maar nog niet van de dierbaarste van allemaal; ze had mijn bericht nog niet gelezen. Voor de zekerheid nog gewacht dus. En ja, gelukkig, ook van haar ontving ik een groet. En dat was voor mij het moment om eruit te stappen. 

Na vier gedenkwaardige jaren en een best emotioneel afscheid keer ik terug naar mijn roots: de lokale journalistiek. Daar ligt mijn hart en de kans die zich voordeed mocht ik niet laten lopen, hoe geweldig het ook bij NCOI was. 

Ik ga werken bij Rodi Media, in mijn woonplaats Purmerend nog wel. Bijkomend voordeel. Klein kwartiertje rijden vanaf mijn huis. Geen files. GEEN FILES! Toch even wat anders dan Hilversum. Ik zou zelfs kunnen fietsen.

Al eerder heb ik 24 jaar in deze branche gewerkt en het is voor mij het mooiste werk dat er is. Verhalen maken die mensen raken. Dat is het. Ooit heb ik een jongen van 16 geïnterviewd die aan botkanker leed. Hij had niet lang meer te leven en praatte daar heel open over. Wat hij het vervelendst vond: dat zijn klasgenoten met een boogje om hem heen liepen. Daarover ging het verhaal. Ik ben het nooit vergeten.  

Achter elke voordeur schuilt een mooi verhaal. En er vallen nog zat mooie verhalen te ontdekken.

Maandag begin ik. 

Marcel van Stigt         

2 Reacties op Verhalen:

Comments RSS
Cecile on dinsdag 3 september 2019 14:36
hoi Marcel, Ik heb enorme bewondering voor je en ik lees regelmatig je blogbochtjes. Als je contacten nodig hebt voor je levensverhalen - mail mij. Wie weet kan ik wat voor je betekenen. Groetjes, Cecile
Reageren op een reactie
 
Marcel on dinsdag 3 september 2019 20:39
Ach Cecile, wat een mooie reactie. Ik ben een levensverhaal aan het afronden en ben begonnen aan een eigen historische roman, maar er kan altijd nog een interessant levensverhaal bij. Warme groet, Marcel

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint