-
RSS

Recente posts

Bont
Golf
Visitekaartjes
Intocht
Stil

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Kattenkwaad

Coos en Bliksem waren in het begin behoorlijk angstig. De twee reismandjes waarin ik ze had vervoerd had ik bij thuiskomst met de deurtjes open bij de kattenbak neergezet en ze moesten het zelf maar uitzoeken. Coos kroop meteen bij Bliksem in de mand en schurkte veilig tegen hem aan. Ze kwamen er niet uit.

De volgende ochtend ging ik voorzichtig kijken. Ik schrok me kapot. Het mandje was leeg. Ze waren nergens te bekennen. Het hele huis heb ik doorzocht en ik kwam ze niet tegen. Ik keek naar de twee tuimelraampjes in de huiskamer die op een brede kier stonden en sloeg de handen voor mijn gezicht. O shit, schoot het door me heen, ze zullen toch niet... En daarna dacht ik: hoe vertel ik het de kinderen?

Uiteindelijk viel het allemaal mee. Toen mijn dochter wakker was zijn we nog eens gaan zoeken. We vonden Coos en Bliksem diep weggestopt onder de keukenkastjes.

Ze waren snel geacclimatiseerd en hebben het naar hun zin. Ze stuiven door de woonkamer en lange gang, nestelen zich in onmogelijke hoekjes en hebben een warme band met mijn kinderen.

Voor mij zijn ze nog een beetje bang, terwijl ik het toch allemaal goed bedoel. Volgens mijn dochter ben ik te luidruchtig. Nu hoest ik met grote regelmaat de longen uit mijn lijf, daar heeft ze een punt, maar ik ontken dat ik stevig door het huis stamp en te hard praat. Toch schijn ik ze schrik aan te jagen. 

Maar 's nachts worden de rollen omgedraaid. Mijn woning is wat klein en omdat ik de twee slaapkamers aan mijn kinderen heb gegund, slaap ik in de huiskamer op een stoel die ik kan omtoveren in een bed. Lig ik nog maar net, dan springt Coos op mijn voeteneinde. Bij de minste beweging onder de dekens begint ze op mijn voeten in te hakken, bij voorkeur met de nagels uit.

Ik kan veel hebben, maar dit gaat me te ver. Mijn dochter heeft het me echter verboden de katten 's nachts op te sluiten. 

Sindsdien slaap ik staand in de smalle berging met de deur dicht.

Marcel van Stigt

0 Reacties op Kattenkwaad:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint