-
RSS

Recente posts

Bont
Golf
Visitekaartjes
Intocht
Stil

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Close

Het begon op een doorsnee avond. Ik stond bij het washok in de gang en daar kwam ineens Coos zachtjes maar in een rechte lijn en duidelijk met een vastomlijnd doel voor ogen aantrippelen. Even dacht ik dat ze hoge nood had, haar schroom overboord had gegooid en moedig langs mij naar de kattenbak zou lopen. 

Zo was het niet. Ze kwam gericht naar me toe. Ik herhaal: ze kwam gericht naar me toe! Even hield ze in, om meteen daarna tegen mijn rechterkuit aan te schurken en kringetjes rond mijn enkels te draaien. 

Ik wist niet wat mij overkwam. 

Ik ging op mijn hurken zitten, voor mij een niet te onderschatten inspanning, stak mijn hand uit en mocht haar zomaar aaien. Ze had er al snel genoeg van en liep weer naar de huiskamer. Maar het ijs was gebroken. Sindsdien ben ik de beste maatjes met Coos.

En Bliksem dan? Ja, Bliksem volgde al snel. Wel iets meer behoudend dan Coos, terwijl hij de meest onverschrokken van de twee is, maar ook met Bliksem kan ik nu moeiteloos door één deur.

We zijn nu zo close dat ze me vaak opzoeken. Vooral tijdens mijn ontbijt - Griekse yoghurt met muesli en blauwe bessen - komen ze dicht bij me zitten, waarbij ik incalculeer dat het ze op dat moment niet zozeer om mij gaat.

Als ik een boek lees knabbelen en krabbelen ze lustig aan de harde omslag, het geritsel van een krant is voor hen zeer aanlokkelijk. Niet zelden wordt de sportbijlage van het AD uit mijn handen gerukt - meestal net als ik midden in het artikel over Ajax zit.

Mijn laptop vinden ze machtig interessant. Dan tikken ze af en toe ook op een toets of ze lopen over het toetsenbord.

Dus als je een keer een tikfout in mijn blog ontdekt of iets in de geest van cmcmfmgfkdkdld;;s, dan weet je hoe dat komt.

Marcel van Stigt      


0 Reacties op Close:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint