-
RSS

Recente posts

Bont
Golf
Visitekaartjes
Intocht
Stil

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Familie

Geloof het of niet: Coos, de poes die met haar maatje Bliksem bij mij thuis rondloopt, kijkt graag televisie. En niet geheel toevallig naar dierendocumentaires. Maar niet alles; ze is heel selectief.

Ik ontdekte het twee weken geleden, toen ik naar mijn favoriete programma - Love Nature - keek. Renden de twee eerst nog door de huiskamer, opeens hield Coos stil. Ze richtte haar blik op het televisiescherm en sprong op een krukje om het nog beter te kunnen bekijken. 

Op tv waren jachtluipaarden te zien. Verre familie - de opnamen waren gemaakt in Zuid-Afrika - maar toch familie. Coos keek er minutenlang naar, stokstijf en met strakke blik.

Heel bijzonder.

Love Nature staat bij mij vaak op. Maar het weet Coos niet altijd te boeien. Net nog vergaapte ik me aan een school kleurige diklipvissen. Prachtig om te zien. Coos liep langs, keek er even naar, maar liep ongeïnteresseerd door. Het leek alsof ze even haar schouders ophaalde. 

De zeeanemonen die daarna in beeld kwamen interesseerden haar werkelijk geen bal. Nu begon ze  zelfs demonstratief te gapen. 

Even overwoog ik om dan maar naar een ander programma te zappen. Misschien konden we samen naar het vrouwenvoetbal kijken.

Gelukkig ben ik gewoon naar Love Nature blijven kijken. Het draaide nu om vreemdsoortige apen. Coos was weer helemaal bij de les. Ze sprong op het krukje en keek gebiologeerd, met grote ogen naar de apen die eten bij elkaar scharrelden. 

Maar waarom nu dan weer wel geïnteresseerd? Geen flauw idee. Totdat de commentator de naam van de apen noemde: meerkatten. Toen begreep ik het.

Marcel van Stigt


0 Reacties op Familie:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint