-
RSS

Recente posts

Bont
Golf
Visitekaartjes
Intocht
Stil

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Verwarring

Nog maar kort geleden heb ik een gloednieuwe mobiel aangeschaft. Dat was hard nodig, want het oude exemplaar stamde uit 2012 - volgens kenners de oertijd der telefonie - en liep net zo vast als wegverkeer tijdens een boerenprotest. 

Maar wat een genot. Alles werkt goed en snel, het beeld is helder, het geluid is scherp en er zit een routeplanner op - voor mij een geheel nieuwe ervaring.

Ik ben er dik tevreden mee, maar... nu heb ik ineens nog een nieuwe telefoon: van mijn werk. Hartstikke aardig. Ik weet alleen niet hoe ik nu met twee telefoons in mijn bezit moet omgaan.

Mijn eerste gedachte: overdag laat ik mijn privételefoon thuis en gebruik ik mijn werktelefoon, en dat draai ik dan 's avonds en in het weekend om.

Dat werkt dus niet. Want ik word overdag ook weleens privé gebeld, gemaild of geappt en 's avonds en in het weekend voor mijn werk - journalist ben je namelijk niet uitsluitend van maandag tot en met vrijdag van halfnegen tot vijf uur.

Dus heb ik standaard twee telefoons bij me. 

Mijn privételefoon heeft 'Take Five' van het Dave Brubeck Quartet als ringtoon. Komt er een app binnen, dan klinkt dat als een pijl die in een boomstam wordt geschoten en natrilt. Belt iemand mij op mijn werktelefoon, dan klinkt 'San Tropez' van Pink Floyd. Een app wordt aangekondigd met een galmende gongslag.

Het is te doen, maar ideaal is het niet. En ik kijk met angst uit naar het moment dat ik tegelijkertijd op beide telefoons word gebeld. Dat gaat een keer gebeuren en dan weet ik het even niet meer. 

Marcel van Stigt

0 Reacties op Verwarring:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint