-
RSS

Recente posts

Bont
Golf
Visitekaartjes
Intocht
Stil

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Pensioen

Mijn broer is zestig geworden en voor zijn verjaardag heb ik hem een golfcursus voor twee personen cadeau gedaan. Die tweede persoon, dat ben ik. 

Over een maand melden we ons bij de golfbaan in Purmerend. Of we de slag snel te pakken krijgen weet ik niet. Maakt ook niet uit. Als we maar lol hebben. En dat komt zeker goed. 

In het golfen zie ik vooral een mooie aanleiding om het hoofd leeg te laten lopen en een paar uurtjes in de buitenlucht bezig te zijn. Balletje neerleggen, slaan, kijken waar-ie neerkomt, erachteraan slenteren, balletje vinden, slaan, kijken waar-ie nu weer in het gras ploft, erachteraan slenteren, totdat het me lukt om het balletje in een hole te krijgen. En dan op naar de volgende hole.

Afgelopen zondag heb ik met mijn vriendin een wandeling rond het golfterrein gemaakt. Even wat veldwerk doen. Binnenin voelde ik het enthousiasme groeien en gloeien. Eigenlijk weet ik nu al dat ik een nieuwe hobby ga ontdekken.

Ik liep er gisteren tijdens de lunchwandeling langs met een paar collega's. We constateerden dat het nog best een klus is om het gras kort te houden. Daar komt nogal wat maaiwerk aan te pas.

Vervolgens constateerden we dat dat nog best een mooie baan is: grasmaaier op een golfbaan. 
Het lijkt me wel wat, als ik eenmaal met pensioen ben.

Doormijmerend kwam ik op nog een droombaan: wandelroutecontroleur. Oftewel: namens de ANWB of andere instanties die wandelroutes met gekleurde plaatjes uitzetten de paden aflopen en checken of de paaltjes nog duidelijk de richting aangeven en bijvoorbeeld niet door overwoekerende struiken aan het zicht zijn onttrokken. Want dat moet je natuurlijk niet hebben. 

Urenlang door bossen lopen, goed om me heen kijken en na afloop rapport uitbrengen: route gecheckt, alles nog intact.

Zodra ik met pensioen ben, meld ik me direct aan. Een reiskostenvergoeding volstaat.

Marcel van Stigt

0 Reacties op Pensioen:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint