-
RSS

Recente posts

Bont
Golf
Visitekaartjes
Intocht
Stil

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

AH-erlebnis

Nu ik dicht bij huis werk - kwartiertje  rijden - heb ik meer tijd om te koken. Maar dat niet alleen: ik heb er ook weer lol in. Dat komt door Albert Heijn. Ere wie ere toekomt. 

Bij mijn AH om de hoek - maar elders ook, daar ben ik van overtuigd - staat sinds kort een rek vol handzame verspakketten. Alles zit erin, slechts in enkele gevallen moet je er alleen nog kipfilet, eieren of yoghurt bij scharrelen, en je kunt er probleemloos mee aan de slag. 

Ik ben begonnen met pompoensoep. Het was een doorslaand succes. Mijn kinderen, categorie kritische consument, waren erbij en zullen instemmend knikken als ze dit lezen. Misschien komen ze er zelfs nog even op terug. 'Gôh, pap, wat was dat lekker, hè?'

Hoeft niet perse, want de kookzin, zoals ik die enkele jaren geleden had, is evengoed helemaal terug. Het was weggezakt, vooral omdat mijn vorige werkgever in Hilversum is gevestigd en ik soms pas diep in de avond thuiskwam. Dan had ik geen enkele ambitie om in de keuken iets leuks in elkaar te knutselen.

Maar nu dus wel. 

Na de pompoensoep volgde gisteren het verspakket Indiase tandoori. In alle rust, met trage bewegingen en zachtjes neuriënd sneed ik thuis de aubergine, rode peper, kipfilet, paprika's, sjalotjes, sperziebonen en tomaat in stukken. Dik kwartier laten sudderen in currysaus, yoghurt toevoegen en serveren met basmatirijst. Erg lekker en een gevarieerd kleurenspel. Ja, het oog wil ook wat.

Het deed me ook veel genoegen dat ik de handigheid die ik ooit heb opgebouwd al snel weer terug had. Je had me die aubergine moeten zien snijden! 

Toch was ik één essentieel detail even vergeten: plassen nadat ik met een rode peper in de weer ben geweest. Beter van niet.

Marcel van Stigt 
 

0 Reacties op AH-erlebnis:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint