-
RSS

Recente posts

Bont
Golf
Visitekaartjes
Intocht
Stil

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

I.M.

Ooit schoven mijn twee broers en ik aan tafel bij onze ouders voor een serieus gesprek. Wat als ze er op een zekere dag niet meer zouden zijn? Wat dan? We vonden het wijs om hun wensen vast te leggen. Onze ouders stonden daarvoor open en de scenario's kwamen behoorlijk concreet op papier te staan.

De bedoeling was dat ze in een familiegraf zouden komen te liggen, dat plaats biedt aan drie personen. 

Zo, dat was geregeld. Schrijfblok weg, drie bier graag. 

Maar mijn moeder wilde nog iets inbrengen. 'Wat als één van jullie eerder dan ons komt te overlijden?' We moesten er hartelijk om lachen. 

Ruim een halfjaar later stonden we bij het familiegraf om afscheid te nemen van mijn jongere broer, Norbert. Hij is op 2 november 2002 - potverdikkies, alweer zeventien jaar geleden - op 38-jarige leeftijd overleden. Kanker. Niet meer te redden.

De uitvaart in Ilpendam bracht enorm veel mensen op de been. Norbert was erg geliefd. Het gehele dorp liep uit. Vrienden, familie en collega's reden stapvoets, bumper aan bumper door de smalle straten. Uit voorzorg was een ploeg verkeersregelaars opgetrommeld en dat was een goede zet.

De kerk zat stampvol. Tientallen belangstellenden kwamen door fileleed later en pakten zich ergens achteraan samen. 

Het was een mooi, warm afscheid. Op de klanken van 'Time' van Alan Parsons reden vier vrienden, mijn oudere broer en ik na afloop de witte kist naar buiten.

Tijdens de begrafenis regende het. 

Marcel van Stigt


1 Reactie op I.M.:

Comments RSS
Derck Horvers on maandag 4 november 2019 13:39
Marcel, mooi verwoord man dat herinneringen dierbaar en blijvend blijven. En ja ook ik haal die dag zo weer terug. Norbert ging te vroeg, veels te vroeg en helaas met hem zovelen. Maar de mooie herinneringen die gaan nooit.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint