-
RSS

Recente posts

Bont
Golf
Visitekaartjes
Intocht
Stil

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Stil

Hoe hij het allemaal toch weer weet te combineren is mij een raadsel, maar toch ziet Sinterklaas zondag kans om naar Purmerend te komen.

Vorig jaar, toen ik al in het centrum van deze dynamische, bruisende stad woonde, heb ik het hoge bezoek uit Spanje ook al mogen aanschouwen. Niet rillend langs een kade, maar lekker behaaglijk vanaf de eet- en werktafel bij mijn Franse balkon. Ik kijk recht op een van de winkelstraten en ja hoor, met een dweilorkest voorop kwam de Sint in hoogst eigen persoon met zijn Zw… eh sorry, met zijn Pieten aan lopen. Leuk om te zien.  Hoe dat verder is afgelopen, weet ik niet. Zodra de Sint uit mijn zicht was, heb ik de draad van de dag weer opgepakt.

In het dorpje waar ik voorheen woonde liep het anders. Sinterklaas reed met paard en wagen langs mijn huis en dan sjokte ik met vrouw en kinderen, die daar nog de leeftijd voor hadden, achter de meute aan. 

De Sint werd warm onthaald in het plaatselijke dorpshuis, voorzien van zaal en podium. Sommige kinderen mochten naar voren komen en even bij hem op schoot zitten voor een kort, maar goed gesprek.

Naarmate de tijd vorderde werd het steeds rumoeriger. Niet zozeer door de kinderen, maar meer door de ouders die achteraan stonden. Beperkten ze zich eerst nog tot fluisteren, ze begonnen harder en harder te praten. Al snel waren Sint en de kinderen nauwelijks nog te verstaan. 

Een vermanend ‘Ssssst!’ van de Hoofdpiet werkte ruim een halve minuut. Toen begon het geroezemoes opnieuw en dat groeide uit tot een kabaal zoals dat normaliter voorkomt in een voetbalkantine na een gewonnen wedstrijd.

Maar de kinderen gingen na afloop met een blij gevoel, een grote zak snoep en een cadeau naar huis. En met de belofte van de Sint dat ze ’s avonds vóór het naar bed gaan allemaal hun schoen mochten zetten. 

Daar werden de meeste ouders toch wel even stil van. Want het was zondag, eind van de middag en de winkels waren al dicht.

Marcel van Stigt

 

0 Reacties op Stil:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint