-
RSS

Recente posts

Bont
Golf
Visitekaartjes
Intocht
Stil

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Golf

Op een herfstfrisse zaterdag haalde ik mijn broer op voor onze proefcursus golf. Vijf uur, verdeeld over drie dagen.

We waren slechts met zijn tweeën. Geen groepsgebeuren dus. Vonden we helemaal niet erg. Bovendien bleek instructeur Ed een uiterst joviaal type te zijn met wie het meteen klikte. Mijn opmerking dat ik de cursus aan mijn broer cadeau had gedaan vanwege zijn zestigste verjaardag leidde tot een spontaan gebaar van Ed.  Hij liet een karretje voorrijden, mijn broer mocht instappen en die werd gerieflijk naar de oefenbaan vervoerd.

Intussen sjokte ik achter Ed aan, in mijn hand een loodzware tas met daarin twaalf golfclubs. Verschil moet er zijn en gelukkig weet ik mijn plaats – soms.

Eerst maar eens putten. Dé manier om de basisprincipes van het golfen eigen te maken. De linker arm stijf houden bijvoorbeeld en die als de wijzer van een klok mee zwaaien. Ik ben zo buigzaam als een brugdek, dus dit zou voor mij een makkie moeten zijn. Dat was het niet. Uitgerekend nu vormde mijn arm constant een hoek. Soms sloeg ik zelfs vanuit de pols, wat al helemáál niet de bedoeling is. Met mijn broer ging het ietsje beter.

Ed zag het allemaal met een vaderlijke glimlach aan. Af en toe greep hij in.

Net toen we de smaak te pakken hadden moesten we naar de deels overdekte afslagplaats. Volgens mij kreeg Ed het een beetje koud. 

We mochten naar hartenlust ballen weg meppen. Ed deed het voor. Vol bewondering zagen we hoe de ballen een ruime boog beschreven en honderd meter verderop in het gras ploften. Dat probeerden wij ook. Het kwam er niet helemaal uit, maar we sloegen ons lekker warm en hadden er veel lol in.

Binnenkort les twee. Maar nu al vind ik het een doorslaand succes. 
 

Marcel van Stigt

0 Reacties op Golf:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint